Overzicht: hier moet je wel of geen mondmasker dragen in Knokke-Heist.

donderdag, 30 juli, 2020

De regels rond het dragen van een mondmasker op het openbaar domein van Knokke-Heist is nog wat aangepast en verfijnd.
Hieronder vind je een duidelijk overzicht. 

Op alle publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van Knokke-Heist is iedereen dus vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof.
De transparante kinmaskers of mouthshields die onvoldoende de luchtstroom van mond en neus afsluiten en bijgevolg weinig bescherming bieden, voldoen niet aan de mondmaskerplicht.
Enkel voor het nuttigen van voeding of drank kan de mond- en neusbedekking tijdelijk, en niet langer dan noodzakelijk, worden afgenomen.

Er zijn evenwel uitzonderingen. 
De verplichting om mond en neus te beschermen is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen in volgende gevallen:

• tijdens verplaatsingen met de auto, motorfiets, (brom-)fiets, golfwagen, step

• tijdens de beoefening van een sportactiviteit

• tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen

• op het vrije strand 

• voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. In dit geval kan een gelaatsscherm worden gedragen

Zeedijk
Op de Zeedijk en op de strandtoegangen is het verplicht de mond- en neusbedekking te dragen, zoals bepaald in het politiebesluit van de waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen van 24 juli 2020.
Dit houdt in dat je bijvoorbeeld ook op de (brom-)fiets, step, en tijdens je sportactiviteit hier wel een mondmasker moet dragen.

Strandbars
Op de strandconcessies geldt de regeling zoals in de horecasector.
Dit betekent dat je zittend aan tafel of liggend in een strandzetel- of –bed geen mondmasker hoeft te dragen. De verplichting geldt alleen van zodra je rechtstaat om je ergens naar toe te begeven.

  • Algemeen

    Nieuwsberichten over algemene zaken