Wegenwerken

Nieuwe fase bij werken A11

De werken voor de A11 zitten op schema, daarom start op 8 augustus een nieuwe fase in de aanleg van de A11/N49.

Eind juni werd de Oostkerkestraat (N374) in Westkapelle deels afgesloten om er de beschadigde betonvakken te herstellen.
De her aanleg van het wegdek is afgerond en vanaf 8 augustus wordt de Oostkerkestraat opnieuw opengesteld.

Laatste loodjes voor aanleg A11

De nieuwe A11-snelweg tussen Brugge en Westkapelle gaat eind augustus open, maar voor het zover is, is er nog even hinder.
Vanaf 26 juni is er een belangrijke fasewissel in de werken in Westkapelle.
Dan wordt de Oostkerkestraat (N374) afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en gaat de Dudzelestraat (N376) terug deels open.
Lokaal verkeer zal via het heraangelegd Dudzelestraat en de tijdelijke weg langsheen de tunnel kunnen omrijden. Het einde van deze werken is begin augustus gepland.

Her aanleg De Bolle

Fase 1 van de her aanleg van De Bolle, de Vlamingstraat en de Kardinaal Mercierstraat in Heist wordt van 6 maart tot en met 30 juni afgewerkt.
Voor de duur van deze werkzaamheden wordt De Bolle, de Vlamingstraat (tussen de Kursaalstraat en de Kardinaal Mercierstraat) en de Kardinaal Mercierstraat (tussen de Nicolas Mengélaan en de Kerkstraat) afgesloten voor het verkeer.
In de Vlamingstraat, tussen de Kerkstraat en de Kardinaal Mercierstraat is er enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

Tot juni werken in Duinbergenlaan

In de Duinbergenlaan, tussen de Knokkestraat en het Stations pad, starten maandag 9 januari riolerings- en wegwerkzaamheden.
De werken gebeuren in opdracht van het gemeentebestuur van Knokke-Heist.
In de eerste fase zijn er voorbereidende werken aan het pompstation en de opbraak van het plein tot net voor de straat die toegang verschaft tot de verkaveling Tingelhof.
Deze fase is voorzien tot 13 februari. De tweede fase loopt tot 15 juni en daarbij wordt de riolering en de weg heraangelegd.

Einde rioleringswerken Heistlaan in zicht

In Knokke-Heist zijn de rioleringswerken in de Heistlaan tussen de Sasstraat en de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan het Leopoldkanaal bijna afgewerkt.
Het AGSO Knokke-Heist maakt van de gelegenheid gebruik om ook een 9-tal woningen ter hoogte van de Sas- en Moerstraat aan te sluiten op de riolering van Aquafin.
De werken duren langer dan voorzien, maar nu is het einde bijna in zicht.
Intussen is de rijwegversmalling met rode lichten verwijderd.
Ook het fietspad is afgewerkt met asfalt.
De werken zullen uiterlijk tegen half november beëindigd zijn.

Keerrotonde in Heistlaan.

Vanaf maandag 26 september 2016 wordt de nieuwe keerrotonde in de Heistlaan tussen kilometerpaal 4.4 en 4.7 (dit is ongeveer ter hoogte van ’t Hespekotje) verder afgewerkt en aangesloten aan de bestaande rijweg van de Heistlaan.
Tijdens de duur van de werkzaamheden zal het beurtelings verkeer geregeld worden door verkeerslichten.
Het is de bedoeling dat de rotonde tegen 14 oktober 2016 in gebruik wordt genomen.

Ramskapelle is de aanslepende werken in de Heistlaan stilaan beu

De aanslepende werken van Aquafin en AGSO om de deelgemeente Ramskapelle met het waterzuiveringsstation te verbinden blijven maar duren.
De einddatum van de werken was voorzien voor in maart 2016. Zo staat het alleszins  aangekondigd op een reuzenbord van Aquafin.
Aan het ritme dat er gewerkt wordt zal men blij mogen zijn dat de werken zullen beëindigd zijn tegen eind 2016.
De bewoners van de Heistlaan in Ramskapelle kunnen er van mee spreken. Weken aan een stuk ziet men niets bewegen op de werf.

Werken A11 vorderen in snel tempo.

Tussen het voorjaar van 2014 en het najaar van 2017 bouwen we de A11, een nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
De A11, met een totale lengte van 12 kilometer, zorgt voor een vlotte verbinding van de Zeehaven van Brugge met het binnenland

Hieronder kan u een film bekijken van een 17-tal minuten die een mooi overzicht vormt van een uniek project in Vlaanderen.

 

Abonneren op RSS - Wegenwerken