Nieuwsoverzicht

vrijdag, 9 augustus, 2019

Donderdagmiddag werd in de veiligheidspost op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein in Knokke een nieuwe ‘strandjutter’ in gebruik genomen. 

woensdag, 7 augustus, 2019

Burgemeester Graaf Leopold Lippens mocht het lint doorknippen van het gloednieuwe petanqueveldje op het Oosthoekplein in Knokke-Heist.

De burgemeester en schepenen Piet De Groote en Jan Morbee speelden daarna het terrein in.
De realisatie kwam er op vraag van een aantal handelszaken die het plein nieuw leven willen inblazen.
Met de prachtige platanen die het Oosthoekplein voor een groot deel overschaduwen, willen de buurtbewoners een gemoedelijke sfeer zoals op het Place de Lice in Saint-Tropez creëren.

vrijdag, 2 augustus, 2019

Het gemeentebestuur gaat in samenwerking met de vervoersmaatschappij De Lijn de omgeving van de keerlus van de tram aanpakken ter hoogte van het Maurice Lippensplein te Knokke.

vrijdag, 2 augustus, 2019

Ontdek alles over de nieuwe doortocht in Heist tijdens de Infomarkt op 12 september .

vrijdag, 2 augustus, 2019

De promilletoeristen hadden het vorig jaar al verkorven in Knokke, nu moeten ook de decibeltoeristen eraan geloven.
Burgemeester Leopold Lippens weert de volledige maand augustus àlle dj’s van het strand nadat er de voorbije weken sprake was van overlast.
Aanleiding is de ‘partycultuur’ die op bepaalde stranden zou heersen.
Lippens zelf wil niet te diep ingaan op de feiten. “Ik heb iedereen nogmaals op hun plichten en de regels gewezen”, reageert de burgemeester.

donderdag, 25 juli, 2019

Op dinsdag 23 juli 2019 vierden Walter Janssen en Ingrid Reubens op het strand van Blue Buddha en daarna in restaurant Sel Gris hun gouden huwelijksjubileum.

Walter en Ingrid werden op 22 juli 1969 op het stadhuis van Knokke in de echt verbonden door voormalig schepen Pierre Van de Velde.
Nagenoeg het volledige college van burgemeester en schepenen was aanwezig om ereschepen Ingrid Reubens en haar echtgenoot dokter Walter Janssen te feliciteren namens het gemeentebestuur.

woensdag, 24 juli, 2019

Enkele dagen nadat burgemeester Leopold Lippens (GBL) strenge taal sprak over de Beach bars die zonder toestemming eten serveren op het strand, gaat het gemeentebestuur ook de ‘gewone’ eilandterrassen van de horecazaken op de zeedijk controleren.
Belangrijke troef, maar ook zij moeten regels naleven

woensdag, 24 juli, 2019

Twee Roemenen zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel voor de diefstal van 14 parfums en kledij in Knokke-Heist.
De ene kreeg een effectieve celstraf omdat hij bleef ontkennen ondanks de bewijslast.
De andere gaf wel toe en kreeg de celstraf met uitstel. 

dinsdag, 23 juli, 2019

Voortaan zal u beboet door auto worden.
Knokke-Heist voert als eerste kustgemeente een volautomatische elektrische Scan CAR in, die geparkeerde wagens controleert.

zondag, 21 juli, 2019

Regels zijn er om nageleefd te worden, hiermee zijn we volledig akkoord.
De horecazaken op de zeedijk moeten beschermd worden, daarom zullen de Beach bars in Knokke-Heist vanaf deze week controle krijgen.
Het kan niet dat verscheidene badkarhouders - tegen de afspraken in - eten hebben geserveerd. Enkele strandbars hadden zelfs menukaarten.
“Wie zich niet aan de regels houdt, moet zijn strandbar verplicht sluiten”, waarschuwt burgemeester Leopold Lippens. De uitbaters zelf spreken van een grijze zone.

Pagina's